Συνέχισαν με νίκες οι πρωτοπόροι: Αγγλικά σκορ σε Ψευδά και Δρομολαξιά

Έφτασαν κοντά αλλά δεν πήραν βαθμό οι "δισκοβόλοι" της ΑΕΠ
  • Με νίκες προχώρησαν οι τρεις πρωτοπόροι, Κόρνος FC, Ομόνοια Ορμήδειας και Δυναμό Περβολιών στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΠΕΛ, ενώ η Ομόνοια Ψευδά, μετά από δύο συνεχόμενες αποτυχίες κατάφερε τελικά να γευτεί τη χαρά της νίκης σε ένα αγώνα «γκραν-γκινιόλ» απέναντι στα Πυργά
  • Στην ισοπαλία έμειναν ΑΕΝ Δρομολαξιάς και Ορφέας Αθηένου σε ένα παιχνίδι «διαφήμιση» του ποδοσφαίρου. Αναλυτικά στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.
Ανδρεάδειο Αγίας Άννας – Κόρνος FC 0-7
  • Την Παρασκευή άντεξαν για 34 λεπτά τα «περιστέρια» της Αγίας Άννας που έπαιζαν με σημαντικές απουσίες αλλά παραδόθηκαν ολοκληρωτικά στο Β’ ημίχρονο απέναντι στους «φουριόζους» του Κόρνου.
  • Το 0-1 του πρώτου μέρους με τίποτα δεν προμήνυε τη θύελλα από γκολ του δεύτερου, όταν οι «giallorossi» έκρυψαν στην κυριολεξία την μπάλα και έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Για την ιστορία, από δύο γκολ σημείωσαν οι Παναγιώτης Μιχαήλ, Κυριάκος Πεταλλίδης και Αντρέας Ιουλιανός, και ένα ο Φοίβος Λοΐζου.
ΑΕΝ Δρομολαξιάς – Ορφέας Αθηένου 3-3
  • Συναρπαστικό και αμφίρροπο ήταν το παιχνίδι στην Δρομολαξιά το Σάββατο, με ευκαιρίες εκατέρωθεν για το τρίποντο. Το σκορ άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι στο 10’ με το Γιάννη Θεοδώρου για να ισοφαρίσουν οι «πορτοκαλί» στο 40’ με τον Γιώργο Ρουσιά. Ο Ορφέας πήρε ξανά κεφάλι στην εκπνοή του ημιχρόνου με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Αγάπιου Αγαπίου για να έρθει ξανά ο Γιώργος Ρουσιάς τρία λεπτά μετά την έναρξη του Β’ μέρους να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.
  • Δέκα λεπτά αργότερα, στο 58’, ήταν η σειρά της ΑΕΝ να προηγηθεί με τον στράικερ Θεόδωρο Λουκά αλλά οι Αθηενίτες δεν είχαν πει τη τελευταία τους λέξη. Σκόρερ του 3-3 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, ο Αντρέας Ηρακλέους στο 70’.
Ομόνοια Ψευδά – ΑΕ Πυργών 4-3
  • Αγγλικό σκορ είχαμε και στο γειτονικό ντέρμπυ της ορεινής Λάρνακας. Τρεις φορές προηγήθηκαν οι «δισκοβόλοι» της ΑΕΠ (7',22' και 46'), άλλες τόσες όμως ισοφαρίστηκαν από τους περσινούς πρωταθλητές (12', 45' και 57') για να χάσουν τελικά το παιχνίδι στο ξηρό του Ψευδά. Δύο γκολ για την ΑΕΠ σημείωσε ο Σταύρος Λαγός και ένα ο Γιώργος Ρουσή.
  • Για την Ομόνοια σκόραραν από ένα γκολ οι Κώστας Παπαδόπουλος και Γιάννος Αθανασίου, ενώ δύο γκολ σημείωσε ο Κώστας Βανέζης. Ο Βανέζης ήταν ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε και το τελικό 4-3 στο 65'.
Ομόνοια Ορμήδειας – Όλυμπος Ξυλοφάγου 1-0
  • Σε ένα άλλο γειτονικό ντέρμπυ, αυτό της ανατολικής Λάρνακας, Ομόνοια Ορμήδειας και Όλυμπος Ξυλοφάγου τα έδωσαν όλα με τα «τριφύλλια» να πανηγυρίζουν τελικά μια σημαντική νίκη που τους κρατά στα ψηλά.
  • Η Ομόνοια προηγήθηκε στο 20’ με τον Αντρέα Νικολάου ενώ είχε την ευκαιρία να πάρει σημαντικό προβάδισμα με το άστοχο κτύπημα πέναλτι του αρχηγού Γιώργου Γεωργίου.
  • Στο Β’ μέρος ο Όλυμπος μπήκε πιο δυνατά και δημιούργησε ευκαιρίες για να κερδίσει τελικά το δικό του πέναλτι στο 75’, αλλά κι αυτό πέρασε ανεκμετάλλευτο προς απογοήτευση των πρασίνων του Ξυλοφάγου.  
Δυναμό Περβολιών – Αστέρας Μενεού 1-0
  • Με 8 αλλαγές στη σύνθεσή της σε σχέση με τον περασμένο αγώνα αγωνίστηκε η Δυναμό, αφού ο τεχνικός της ομάδας θεώρησε πως είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει απέναντι στον Αστέρα του Μενεού κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές.
  • Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό ο Παναγιώτης Παναγιώτου, για να ακολουθήσει ένα κρεσέντο χαμένων ευκαιριών εκ μέρους των πρασίνων που παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να διευρύνουν το σκορ μέχρι τη λήξη του 90λεπτου.  
 Η βαθμολογία της 5ης αγωνιστικής