Τελικός Κυπέλλου ΕΠΕΛ: Θα ήταν τέλεια αν…

Απαράδεκτα φαινόμενα αμάυρωσαν τη γιορτή της ΕΠΕΛ
  • Η προσέλευση στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΕΛ το περασμένο Σάββατο ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα του αγροτικού ποδοσφαίρου παγκύπρια. Γύρω στους 600 φίλους των δύο ομάδων που έφτασαν στον τελικό, έδωσαν στο στάδιο Αμμόχωστος χρώμα και παλμό που δεν συναντά κανείς εύκολα ούτε και σε αγώνα πρώτης κατηγορίας.
  • Παρόλα αυτά, όλα θα ήταν όλα τέλεια στη διοργάνωση αν οι μετρημένοι στα δάκτυλα τους ενός χεριού τραμπούκοι, «φίλοι» και «υποστηρικτές» δήθεν της Ομόνοιας Ψευδά, δεν προέβαιναν σε απαράδεκτες ενέργειες που κινδύνεψαν να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα. Η άμεση επέμβαση του διοικητικού συμβουλίου των πρασίνων αλλά κυρίως η ψύχραιμη αντιμετώπιση των προκλήσεων από τον υπέροχο κόσμο του Κόρνου, διέσωσαν την κατάσταση.
  • Όπως προειδοποίησε  η ομοσπονδία, οι κερκίδες παρακολουθούνταν από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Το βίντεο προωθείται στην αστυνομία και οι υπαίτιοι θα αντιμετωπίσουν την κρίση της. Οι τραμπουκισμοί και η βία θα σταματήσουν εδώ, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι. Η ΕΠΕΛ δεν θα στιγματίζεται επ’ άπειρον από τέτοιου είδους απαράδεκτες νοοτροπίες.
  • Το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει τόση σημασία. Η Ομόνοια Ψευδά κέρδισε το Κύπελλο στον αγωνιστικό χώρο στη διαδικασία των πέναλτι με 3-1, μετά από ένα δυνατό παιχνίδι για σκληρά νεύρα που έληξε στην κανονική διάρκεια και την παράταση ισόπαλο 1-1.
  • Οι φίλαθλοι όμως του Κόρνου κέρδισαν τις εντυπώσεις για την υπομονή και το ήθος που επέδειξαν. Αυτές τις συμπεριφορές, τη μαζική προσέλευση, τη μεγάλη συμμετοχή γυναικών και παιδιών, θέλουμε να αναδείξουμε και να θέσουμε ως πρότυπο για όλες τις ομάδες μας.
  • Τις άλλες συμπεριφορές και νοοτροπίες, τη λεκτική και σωματική βία, τις βρώμικες χειρονομίες, τα αισχρά συνθήματα, την καταστροφή ξένης περιουσίας, τις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς, δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να τις ξανασυναντήσουμε. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να εξαλειφθούν και να αποτελέσουν παρελθόν.  
  • Φωτογραφίες από τον τελικό εδώ.