Μόνος αήττητος - Στην κορυφή ο Κορνος FC: Προχώρησαν με νίκες Δρομολαξιά και Όλυμπος

Πέταξαν με Πεταλλίδη
  • Ένα υπέροχο αγώνα σε όλα του τα σημεία παρακολουθήσαμε χθες μαζί με 200 και πλέον φίλαθλους της περιοχής, στο κοινοτικό του Κόρνου.
  • Ο τοπικός FC νίκησε δίκαια, μετά από μια ψηλού επιπέδου αναμέτρηση την Ομόνοια Ορμήδειας με 2-1, και «στρογγυλοκάθησε» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς. Η Ομόνοια παραμένει στους 12, έχοντας στο χέρι τον αναβληθέντα αγώνα με το Μενεού την επόμενη Τετάρτη.
  • Πατήστε για τις φωτογραφίες από τον αγώνα στο Facebook της ΕΠΕΛ
  • Στους δύο άλλους πολύ ανταγωνιστικούς αγώνες, η ΑΕΝ την Παρασκευή επιβλήθηκε με 4-2 των Πυργών, ενώ το Σάββατο ο Όλυμπος πήρε το τρίποντο απέναντι στην Ομόνοια Ψευδά με 3-1. Περισσότερα στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.
Peta - Goal!
  • Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπυ ο Κυριάκος Πεταλλίδης, το 77 των ενοποιημένων «ερυθροκίτρινων» του Κόρνου. Δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ  που χάρισαν στην ομάδα του μια σπουδαίας σημασίας νίκη και τα οποία τον ανεβάζουν στα 11 και στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Ήταν η γενικότερη του παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, η προσπάθεια από το κέντρο του γηπέδου να φέρει την μπάλα μπροστά, το μαρκάρισμα στο κατέβασμα των αντιπάλων, η ταχύτητα, η μακρινή και κοντινή μεταβίβαση. Και όλα αυτά, από τα αριστερά!
  • Στα πρώτα 30 λεπτά οι φάσεις ήταν λιγοστές, ο Κόρνος είχε μια καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και βρέθηκε σε καλή θέση σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, ενώ ο Θεοδώρου αναγκάστηκε να προβεί σε μια καλή επέμβαση σε σουτ των πρασίνων. Στα τελευταία λεπτά του Α’ μέρους, η πίεση των γηπεδούχων εντάθηκε, χωρίς όμως να προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στον πάντα καλό  Ιωάννου.
  • Στο Β’ μέρος, οι ποδοσφαιριστές του Κόρνου έδειξαν πως δεν θα συμβιβαστούν με την ισοπαλία. Πήραν την πρωτοβουλία και μπήκαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Τα δύο απανωτά γκολ του Πεταλλίδη στο 55’ και το 58’, το πρώτο ήταν ένα φανταστικό πλασέ σε κίνηση μέσα στη μικρή περιοχή,  ήταν το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε από το τελευταίο δεκάλεπτο πριν την ανάπαυλα.
  • Πατήστε για τις φωτογραφίες από τον αγώνα στο Facebook της ΕΠΕΛ
Με απόθεμα δυνάμεων η Ομόνοια
  • Η Ομόνοια, παρόλα αυτά, ανασυντάχθηκε και προσπάθησε να φανεί απειλητική. Οι αλλαγές από τον πάγκο και η ατυχία των γηπεδούχων να μείνουν αργά στο Β’ μέρος με 10 ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμών (έγιναν προηγούμενα και οι τρεις αλλαγές), έδωσαν στους πρασίνους ένα πλεονέκτημα που θα μπορούσε να φέρει και την ισοφάριση.
  • Του τέρματος του Νικόλα Ανδρέου (το τρίτο του στο πρωτάθλημα) στο 85’, προηγήθηκε ένα πέσιμο του Αγγελή στην περιοχή για το οποίο ζήτησαν πέναλτι οι Ομονοιάτες. Ο ίδιος ο σκόρερ, έχασε στις καθυστερήσεις μια άλλη σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει με πλασέ μέσα στην περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα μόλις έξω.
  • Στο γενικότερο «ξεχείλωμα» της Ορμήδειας προκειμένου να ισοφαρίσει, ο Κόρνος έφτασε σε δύο περιπτώσεις κοντά στο τρίτο γκολ που θα έδινε διαστάσεις θριάμβου στη χθεσινή του νίκη.
  • Τελικό αποτέλεσμα 2-1, με τον προπονητή της Ομόνοιας Άκη Ττοουλιά να δηλώνει «πήραμε ότι δώσαμε», και τους παίκτες, τους φιλάθλους και τους παράγοντες του Κόρνου να νιώθουν ικανοποιημένοι για μια δίκαιη νίκη που τους βάζει στη θέση του οδηγού του πρωταθλήματος.
ΑΕΝ Δρομολαξιάς 4 – ΑΕΠ Πυργών 2
  • Την Παρασκευή η ΑΕΝ Δρομολαξιάς επιβλήθηκε των Πυργών με 4-2 σε ένα επίσης πολύ καλό παιχνίδι με έντονες συγκινήσεις μέχρι τα τελευταία στάδια του αγώνα. Η ΑΕΝ φτάνει τώρα τους 11 βαθμούς.
  • Οι «πορτοκαλί» άνοιξαν νωρίς το σκορ στο 1ο και στο 20ο λεπτό με τον Νίκο Παπαζαχαρίου, αλλά οι «δισκοβόλοι» κατάφεραν να οργανωθούν και να απαντήσουν πέντε λεπτά αργότερα με το Σταύρο Λαγό.  Στο 38’, ο Ντέγιαν Πετρόβ των γηπεδούχων ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα 2 τέρματα για να κλείσει το ημίχρονο στο 3-1.
  • Τα Πυργά ανασυντάχθηκαν  και με τον Κυριάκο Κωνσταντά μείωσαν σε 3-2 στο 60’ βάζοντας σε μπελάδες το προπονητικό τιμ της ΑΕΝ που είχε εντωμεταξύ σπαταλήσει όλες τις αλλαγές μπροστά στους απαιτητικούς φιλοξενούμενους. Ο Πετρόβ έδωσε τελικά τη λύση στους «ενωσίτες» στο 73’, βάζοντας τους μπροστά με 4-2. Μια δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία εντός έδρας για την ομάδα του θα ήταν αποκαρδιωτική.
  • Η ΑΕΠ σημείωσε 5 γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδια, και παρά τα προβλήματα παρουσιάζεται ικανή να προβάλει αντιστάσεις σε αρκετούς αντιπάλους.
 Όλυμπος Ξυλοφάγου 3 – Ομόνοια Ψευδά 1
  • Πολύ όμορφο, ανταγωνιστικό αλλά και αθλητοπρεπές αγώνα είχαμε χθες Σάββατο και στο Ξυλοφάγου, με τον τοπικό Όλυμπο να επιβάλλεται της Ομόνοιας Ψευδά με 3-1.
  • Στο πρώτο ημίχρονο ο Όλυμπος δεν άφησε και πολλά περιθώρια στην Ομόνοια. Προηγήθηκε με τον Χριστόφορο Σάββα στο 21’, και στο 34’ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Αντώνη Αδάμου. Στον ίδιο ρυθμό ξεκίνησαν οι «θεοί» και σο Β’ μέρος, με τον Χριστόφορο Σάββα να ανεβάζει το σκορ σε 3-0 με το δεύτερό του τέρμα.
    Κάπου εκεί, οι περσινοί πρωταθλητές ξύπνησαν, ανέλαβαν πρωτοβουλία και σκόραραν με τον Ανδρόνικο Αβραάμ στο 65’, για να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο, χάνοντας μια σειρά από σπουδαίες ευκαιρίες για να πλησιάσουν το σκορ ή ακόμα και να ισοφαρίσουν τον αγώνα.
  • Ο Όλυμπος φτάνει τώρα τους 6 βαθμούς ενώ η Ομόνοια Ψευδά παραμένει στους 7.