Με νίκες προχώρησαν Κόρνος και Ψευδάς: Ορφέας Αθηένου - Κόρνος FC 0-1 και Αστέρας Μενεού - Ομόνοια Ψευδά 0-2

Αγχωτική νίκη για τον FC
  • Στη δική του πρεμιέρα, ο Ορφέας Αθηένου προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον FC του Κόρνου, για να υποκύψει έξι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα από γκολ, ποιού άλλου, του Κυριάκου Πεταλλίδη. Ο επιθετικός των ερυθροκίτρινων μετράει ήδη δύο γκολ στο πρωτάθλημα.
  • Ο Κόρνος είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στο πλαστικό της Αθηένου, και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τις μετρημένες επισκέψεις των κιτρινόμαυρων στην περιοχή του. Παρόλα αυτά, όσο περνούσε ο χρόνος, το άγχος της μη επίτευξης τέρματος βάραινε τα πόδια των επιθετικών του που έκαναν σε αρκετές περιπτώσεις τα εύκολα-δύσκολα.
  • Σίγουρα, εκεί στον Κόρνο περιμένουν πολύ καλύτερες εμφανίσεις από τη σημερινή μέτρια παρουσία,  αλλά στη σακούλα μπήκαν τρεις πολύτιμοι βαθμοί από μια δύσκολη έδρα και αυτό μόνο στα θετικά της ομάδας μπορεί να προσμετρήσει. Την επόμενη Παρασκευή, ο FC υποδέχεται την ΑΕΠ Πυργών.
  • Ο Ορφέας από την άλλη, προσπάθησε να παίξει ορθόδοξα και πίστεψε στο βαθμολογικό κέρδος από τη σημερινή συνάντηση, κάτι που μάλλον θα ικανοποιεί τους παράγοντες της ομάδας δεδομένης της δυναμικότητας των σημερινών αντιπάλων.  Ο ένας χαμένος βαθμός λίγα λεπτά πριν τη λήξη, αφήνει αναμφίβολα μια πικρή γεύση. Δύσκολη θα είναι και η επόμενή τους αναμέτρηση, κόντρα στην Ομόνοια στην Ορμήδεια.
Αστέρας – Ομόνοια Ψευδά 0-2
  • Με λιγότερο άγχος από τον Κόρνο, μιας και προηγήθηκε από το 28’ με το Θεοφάνη Χαραλάμπους, η Ομόνοια Ψευδά κατέβαλε εκτός έδρας τον μαχητικό Αστέρα του Μενεού με 0-2.
  • Το δεύτερο γκολ που σφράγισε την ανωτερότητα των πρασίνων που έχασαν σωρεία ευκαιριών, πέτυχε ο Δημήτρης Πρατζιώτης δέκα λεπτά πριν τη λήξη, το πρώτο του στη φετινή περίοδο. Την επόμενη Κυριακή υποδέχονται τη Δυναμό σε μια κρίσιμη αναμέτρηση.
  • Για τους ερυθρόλευκους που πάλεψαν το παιχνίδι , οι φωτεινές στιγμές τους ήταν δύο καλές φάσεις μπροστά από τα αντίπαλα καρέ, μία σε κάθε ημίχρονο. Ακολουθεί το τοπικό ντέρμπυ με την ΑΕΝ Δρομολαξιάς.
Δυναμό – Ομόνοια Ορμήδειας
  • Με την άκρως ενδιαφέρουσα και σημαντική αναμέτρηση δύο ιστορικών σωματείων της ΕΠΕΛ, της Δυναμό Περβολιών και της Ομόνοιας Ορμήδειας, συνεχίζεται αύριο Κυριακή 19/10 η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
  • Η Δυναμό προέρχεται από μια πολύ καλή εμφάνιση στον Κόρνο (0-0). Η δυναμική Ομόνοια κάνει αύριο πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της ΕΠΕΛ αφού έπεσε θύμα αναβολής αγώνα στην πρώτη αγωνιστική.
  • Το μενού ολοκληρώνεται με τον αγώνα Πυργά-Όλυμπος Ξυλοφάγου τη Δευτέρα 20/10.

Ορφέας Αθηένου - Κόρνος FC, Στάδιο Ηλία Παστού, 18/10/2014