Είμαστε πια πρωταθλητές!

Δίκαια ο Κόρνος στην κορυφή του αγροτικού ποδοσφαίρου της Κύπρου!
  • Αυτό που της στερήθηκε στον περσινό τελικό του Πρωταθλητριών της ΣΤΟΚ πήρε φέτος η ΕΠΕΛ Λάρνακας, αφού ο φετινός της εκπρόσωπος, o Κόρνος FC, επιβλήθηκε την Τετάρτη της Πέγειας 2014 με 2-1, φέρνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο στην επαρχία μας.
  • Θυμίζουμε πως στον τελικό του 2014, η πρωταθλήτρια της ΕΠΕΛ 2013-14, Ομόνοια Ψευδά, έχασε τον τίτλο στην παράταση από το ΚΝ Κολοσσίου.
  • Οι δύο συνεχόμενες παρουσίες των εκπροσώπων της ΕΠΕΛ στους τελικούς του Πρωταθλήματος Πρωταθλητριών της ΣΤΟΚ, δεν είναι φυσικά τυχαίες. Το πρωτάθλημα της ομοσπονδίας θεωρείται, και όχι άδικα, ίσως το πιο ανταγωνιστικό παγκύπρια.
  • Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Γιώργος Κωνσταντίνου στο 25' άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας στον τελικό της Τετάρτης, για να ισοφαρίσουν οι Πεγειώτες στο 43' με πέναλτι. Στο 60' ο Αντώνης Χριστοφόρου έβαλε ξανά τον FC μπροστά στο σκορ, ενώ το αποτέλεσμα θα ήταν ευρύτερο αν ο Αποστόλου δεν αστοχούσε σε πέναλτι στο 70'.
  • Στη μάχη για διάκριση ρίχνεται αυτή την Κυριακή και η δευτεραθλήτρια της ΕΠΕΛ, Ομόνοια Ορμήδειας, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου στα προκριματικά του Πρωταθλήματος ένταξης στην «υπό κατασκευή» Α’ κατηγορία της ΣΤΟΚ.  Ο Κόρνος θα μπει στη κληρωτίδα στη φάση των 16. Συνολικά έξι ομάδες θα πάρουν το εισητήριο. 
Οι κατακτήσεις του Πρωταθλητριών της ΣΤΟΚ από σωματεία της ΕΠΕΛ
  • Από το 2007 μέχρι το 2015, από τις εννέα τελευταίες διοργανώσεις της κορυφαίας διοργάνωσης της ΣΤΟΚ, τα σωματεία της ΕΠΕΛ κέρδισαν τις πέντε.
  • Συνολικά οι κατακτήσεις για την ομοσπονδία μας από το 1978:   
1981 Ορφέας Αθηένου
1989 Λειβαδιακός Λειβαδιών
2007 Δάφνη Τρούλλων
2008 Ορμήδεια FC
2010 Δυναμό Περβολιών
2011 Λειβαδιακός/ Σαλαμίνα Λειβαδιών
2015 Κόρνος FC 2013