Φέτος η Ε.Π.Ε.Λ. γιορτάζει τα 50 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυσή της

Από την βράβευση 2011-2012
Η Επαρχιακή Ποδοσφαιρική Ένωση Λάρνακας  Ε.Π.Ε.Λ. ιδρύθηκε το 1963 με σκοπό και στόχο να αναπτύξει την φιλία την συνεργασία και την αλληλοκατανόηση ανάμεσα στη νεολαία, την εξύψωση του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού της πόλης και των χωριών της Επαρχίας Λάρνακας.

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
  • Τα πρώτα ιδρυτικά σωματεία ήταν 15 στο σύνολα και είναι τα ακόλουθα: 
  • Σπάρτακος Κιτίου, Δυναμό Περβολιών, Κόκκινος Αστέρας Μενεού,  ΕΔΟΝ Λειβαδιών, ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ Τερσεφάνου, Δάφνη Τρούλλων,  ΟΡΦΕΑΣ Αθηαίνου,  Όλυμπος Ξυλοφάγου,  Ομόνοια Ορμήδειας,  ΕΔΟΝ Ξυλοτύμπου,  ΕΔΟΝ Κόρνου,  ΕΔΟΝ Ψευδά,  ΘΥΕΛΛΑ Δρομολαξιάς , ΑΣΠΙΣ Πύλας,  ΑΕΚ Καλοψύδας.
ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ
  • Η Ε.Π.Ε.Λ. από την ίδρυση της το 1963 μέχρι και σήμερα προσπαθεί να υπηρετήσει το Αγροτικό ποδόσφαιρο σαν ένα από τα πιο αγνά κομμάτια του αθλητισμού μας, υλοποιώντας ταυτόχρονα τους στόχους της ίδρυσης της που δεν είναι άλλες από την υγιή απασχόληση της νεολαίας μας μακριά από τους κινδύνους της σύγχρονης εποχής την δημιουργία φιλίας και κατανόησης μεταξύ των σωματείων, παραγόντων ποδοσφαιριστών, πάνω στη βάση των υγιών ιδεών του αθλητισμού και του εύ αγωνίζεσθε. 
  • Προσπάθεια όλων μας είναι όπως η Ε.Π.Ε.Λ. εξακολουθεί και στο μέλλον να κατέχει την θέση που της αξίζει στο σύνολο του αγροτικού μας ποδοσφαίρου και με τις ομάδες της να πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα της ΣΤΟΚ.